מתכוני השף

קציצות בקר ברוטב אביבי

רמת קושי: בינונית
כשר לפסח
מתכון מרענן עם תחושה אביבית שאפשר לאכול אפילו רק ליד סלט ירוק או אורז פשוט מתכון פשוט שמכינים די מהר כשעה לפני הארוחה (אפשר לגלגל את הקציצות לפני)

המצרכים:

לקציצות:

  • 600 גר' בקר טחון
  • בצל גדול מגורד בפומפיה (כולל הנוזלים)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • ביצה
  • 1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 חבילה כוסברה קצוצה
  • 3 כפות קמח מצות דק
  • 2 כפות מים קרים
  • תבלינים: כמון, מלח, פלפל שחור, מעט אגוז מוסקט מגורד

לרוטב:

  • בצל חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 פלפל חריף ירוק קצוץ
  • חופן אפונה סינית
  • 2 כוסות ציר בקר או עוף
  • כוס יין לבן
  • כף דבש

להגשה:

  • חופן עלי תרד עבה (ניו זילנדי) מעט כוסברה ונענע קצוצה ומיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

לקציצות מערבבים הכול ביחד ויוצרים קציצות קטנות בגודל 40 גרם בערך. בסיר רחב עם שמן זית מטגנים כשש שבע קציצות כל פעם ומוציאים הצידה לצלחת, כשמסיימים מקפיצים באותו סיר כל ירק בנפרד ומייד מוציאים לקערה, כדיי לשמור על מרקם הירק. לאותו סיר מוסיפים את היין ומגרדים משקעים בעזרת כף עץ, כשהיין הצטמצם מוסיפים את ציר הבקר, את השום הדבש והפלפל החריף ,מביאים לרתיחה וטועמים ,מוסיפים מלח ופלפל שחור ואת הקציצות בעדינות שלא יתפרקו, מבשלים על אש בינונית לאחר הרתיחה כ20- דקות, מוסיפים את הירקות ומבשלים כשתי דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את העשבים, התרד ומיץ הלימון, מערבבים בעדינות ומגישים.

לקוחות מספרים

  • "התחתנו באדמה, בקיבוץ שניר, בשישי בצהריים, עם שמש בשמיים, אוכל בשפע, בתפריט צמחוני(!) שהיה טעים להפליא גם לקורניבורים שבאורחינו היה יפייפה - מהעיצוב הכללי ועד הפרט האחרון! נהננו, רקדנו, השתוללנו והכל באווירה כפרית וחגיגית מושלמת! הבטן שלנו מלאה בהמלצות! תודה"

    קרן לוי סלבודניק
    חיפה
  • "אירוח נעים אוכל טעים ומוגש יפה וחם. אוירה טובה. הגענו אחרי טיול בצפון לארוחת ערב חג והיה מושלם."

    מירי גבאי
  • "מקום מעולה לארוחות ואירוח קבוצות בצפון. תפריט מגוון וטעים. שירות ברמה. נקי מסודר ותמיד טעים. חברת דרך השלף בבעלותי ממליצה בחום-אדמה. נקודה."

    ליאור שלף
  • "בתור הכלה, לא אכלתי הרבה, אז רק יאמר לזכותם של צוות אדמה, שאת כל המידע הזה שמעתי מבן זוגי שאכל בהנאה גדולה מהבשר וכמובן ובעיקר מהאורחים (ביניהם גם שף מאוד מוכשר), שיצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!, לכם הקוראים אני מקווה ומאחלת לכם שתהינו מהאוכל ומהשירות המיוחד של אדמה! מודים מכל הלב!"

    דני ומרווה
  • לכל צוות אדמה,תודה רבה על האירוע בבית בט"ו בצפת, ביום חמישי האחרון.למרות הקושי הלוגיסטי עמדתם בכבוד בארגון האירוע.בעתיד נדאג לתנאים נוחים יותר לעבודה במטבח....ותודה חמה לאהרון!חג שמח!

    איתן לבל
  • "ערב טוב יקירה, היה פצצה הכל היה טעים ממש וכולם מאוד נהנו!!! תודה רבה"

    צוות טרקטורוני דישון
  • "אכלתי, ביליתי, מקסים"

    אורית לב
  • "היינו אורחים במלון בוטיק שניק וגילינו יופי של מסעדה עם לארוחת בוקר ובעיקר לארוחת ערב. אוכל ממש טעים. מגוון עם הרבה אפשרויות ( כולל בריאות וצמחוניות). עיצוב יפה. צוות נחמד. ממש הופתענו לטובה".

    אלה טוכמינץ דיין
  • "צוות מאורגן ומקצועי והטעם חבל על הזמן! ממליץ ביותר"

    טל נבון
  • "שהינו 2 לילות הכוללים את ליל הסדר, חייבת לציין כי למרות חששותיי לעשות את ליל הסדר מחוץ לבית הכל זרם בצורה מושלמת. קיבלו אותנו כל כך יפה.. מגבות עבות, בעוגיות, יין שוקולדים בחדר. ליל הסדר היה מדהים. כל משפחה קבלה שולחן משלה עם בקבוק יין משובח ושתייה קלה, צלחת סדר. הרב שהעביר את הסדר היה מהמם, מקצועי וקליל ושיתף את הילדים במהלך הקריאה וחילק פרסים. היה אוכל מעולה ומגוון טרי טעים מומלץ במיוחד לילדים אחרי הארוחות יש רחבת דשא ענקית, גן משחקים גדול. מה שאהבנו במיוחד זה שכדי להגיע לבניאס לא צריך להזיז אפילו את האוטו...."

    אורחים משניר אירוח בוטיק
  • "וואו! שיחקתם אותה! היה כל כך טעים, בשפע ובנדיבות, הרגשנו שזה באמת מכל הלב. תודה לכל צוות אדמה. תודה מיוחדת למתן השף. מכל מנהלי היחידות הצפוניות של החברה להגנת הטבע"

    ענת ניסים
  • "מהרגע הראשון שדיברנו עם מנהל הקייטרינג אהרון ועם השף מתן ידענו שחברנו הכי נכון! אני טבעונית והחבר שלי בשרי לגמרי, עם כל המורכבות בדבר, אהרון ישב אתנו בסבלנות רבה, הקשיב, תכנן והרכיב לנו תפריט מגוון, מיוחד וטעים מממשששש! פשוט מנות מדהימות! האורחים יצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!"

    דני ומרווה
  • "אין דברים כאלה, תפריט שף נדיר! הופתענו מאוד, ארוחה מדהימה... זו הייתה חוויה קולינארית יוצאת דופן.. תודה רבה לשף וצוות העובדים ממש הוקסמנו ..."

    מנהל מחברת פלרם
ספר/י לנו על החוויה שלכם
לחץ לתגובה