מתכוני השף

תבשיל שפונדרה יין ושורשים קלאסי

מתכון בסיסי וקל לשש מנות יפות. הכיף פה הוא שזה בסיס ואפשר לשחק עם עוד סוגי ירקות כגון: עגבניות, סלק, לפת, שומר ובעצם כל מה שבא לכם!!

 

המצרכים:

  • 1.5 ק"ג בשר שפונדה חתוך לקוביות של 3 ס"מ בערך (אפשר לבקש מהקצב לחתוך)
  • 8 בצלצלים הכי קטנים שאפשר, שלמים וקלופים
  • 4 גזרים קטנים חתוכים לארבע לאורך הירק
  • 2 ראשי סלרי גדולים חתוכים למקלות עבים
  • 4 שורשי פטרוזיליה חתוכים לאורך
  • 8 שיניי שום שלמות מבוקעות (לתת בומבה קטנה ליצור שבר)
  • שלושת רבעי בקבוק יין אדום (עדיף קברנה או מרלו שאתם אוהבים לשתות גם!)
  • 4 ענפי טימין, 4 עלי מרווה

 

אופן ההכנה:

צורבים בסיר רחב וכבד, עדיף עם תחתית עבה כל ירק בנפרד מלבד השום, ומוציאים לקערה.
מפלפלים את קוביות הבשר וצורבים בשלוש או ארבע נגלות כדי לא לקרר את הסיר ולבשל את הבשר, אלא רק ליצור קראסט טעים ומשקעים בסיר. שופכים את היין לסיר ומגרדים את התחתית עם כף עץ. מביאים לרתיחה, מוסיפים את הבשר, הטימין והמרווה, מוסיפים כשתי כפות סוכר חום, קמצוץ מלח ואת שיני השום. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
כעבור שעה וחצי מוסיפים את שאר הירקות, ממליחים ומפלפלים את התבשיל, מריחים ושוב מנמיכים לאש נמוכה לכעוד שעה. בודקים שהבשר מספיק רך וגם הגזר (הוא הקשה מבין הירקות), טועמים מליחות ואם הכל רך וטעים מגרדים קליפת לימון למעלה. מגישים ליד פירה, תפ"א בתנור, פולנטה או אורז לבן.

לקוחות מספרים

  • "התחתנו באדמה, בקיבוץ שניר, בשישי בצהריים, עם שמש בשמיים, אוכל בשפע, בתפריט צמחוני(!) שהיה טעים להפליא גם לקורניבורים שבאורחינו היה יפייפה - מהעיצוב הכללי ועד הפרט האחרון! נהננו, רקדנו, השתוללנו והכל באווירה כפרית וחגיגית מושלמת! הבטן שלנו מלאה בהמלצות! תודה"

    קרן לוי סלבודניק
    חיפה
  • "אירוח נעים אוכל טעים ומוגש יפה וחם. אוירה טובה. הגענו אחרי טיול בצפון לארוחת ערב חג והיה מושלם."

    מירי גבאי
  • "מקום מעולה לארוחות ואירוח קבוצות בצפון. תפריט מגוון וטעים. שירות ברמה. נקי מסודר ותמיד טעים. חברת דרך השלף בבעלותי ממליצה בחום-אדמה. נקודה."

    ליאור שלף
  • "בתור הכלה, לא אכלתי הרבה, אז רק יאמר לזכותם של צוות אדמה, שאת כל המידע הזה שמעתי מבן זוגי שאכל בהנאה גדולה מהבשר וכמובן ובעיקר מהאורחים (ביניהם גם שף מאוד מוכשר), שיצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!, לכם הקוראים אני מקווה ומאחלת לכם שתהינו מהאוכל ומהשירות המיוחד של אדמה! מודים מכל הלב!"

    דני ומרווה
  • לכל צוות אדמה,תודה רבה על האירוע בבית בט"ו בצפת, ביום חמישי האחרון.למרות הקושי הלוגיסטי עמדתם בכבוד בארגון האירוע.בעתיד נדאג לתנאים נוחים יותר לעבודה במטבח....ותודה חמה לאהרון!חג שמח!

    איתן לבל
  • "ערב טוב יקירה, היה פצצה הכל היה טעים ממש וכולם מאוד נהנו!!! תודה רבה"

    צוות טרקטורוני דישון
  • "אכלתי, ביליתי, מקסים"

    אורית לב
  • "היינו אורחים במלון בוטיק שניק וגילינו יופי של מסעדה עם לארוחת בוקר ובעיקר לארוחת ערב. אוכל ממש טעים. מגוון עם הרבה אפשרויות ( כולל בריאות וצמחוניות). עיצוב יפה. צוות נחמד. ממש הופתענו לטובה".

    אלה טוכמינץ דיין
  • "צוות מאורגן ומקצועי והטעם חבל על הזמן! ממליץ ביותר"

    טל נבון
  • "שהינו 2 לילות הכוללים את ליל הסדר, חייבת לציין כי למרות חששותיי לעשות את ליל הסדר מחוץ לבית הכל זרם בצורה מושלמת. קיבלו אותנו כל כך יפה.. מגבות עבות, בעוגיות, יין שוקולדים בחדר. ליל הסדר היה מדהים. כל משפחה קבלה שולחן משלה עם בקבוק יין משובח ושתייה קלה, צלחת סדר. הרב שהעביר את הסדר היה מהמם, מקצועי וקליל ושיתף את הילדים במהלך הקריאה וחילק פרסים. היה אוכל מעולה ומגוון טרי טעים מומלץ במיוחד לילדים אחרי הארוחות יש רחבת דשא ענקית, גן משחקים גדול. מה שאהבנו במיוחד זה שכדי להגיע לבניאס לא צריך להזיז אפילו את האוטו...."

    אורחים משניר אירוח בוטיק
  • "וואו! שיחקתם אותה! היה כל כך טעים, בשפע ובנדיבות, הרגשנו שזה באמת מכל הלב. תודה לכל צוות אדמה. תודה מיוחדת למתן השף. מכל מנהלי היחידות הצפוניות של החברה להגנת הטבע"

    ענת ניסים
  • "מהרגע הראשון שדיברנו עם מנהל הקייטרינג אהרון ועם השף מתן ידענו שחברנו הכי נכון! אני טבעונית והחבר שלי בשרי לגמרי, עם כל המורכבות בדבר, אהרון ישב אתנו בסבלנות רבה, הקשיב, תכנן והרכיב לנו תפריט מגוון, מיוחד וטעים מממשששש! פשוט מנות מדהימות! האורחים יצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!"

    דני ומרווה
  • "אין דברים כאלה, תפריט שף נדיר! הופתענו מאוד, ארוחה מדהימה... זו הייתה חוויה קולינארית יוצאת דופן.. תודה רבה לשף וצוות העובדים ממש הוקסמנו ..."

    מנהל מחברת פלרם
ספר/י לנו על החוויה שלכם
לחץ לתגובה