מתכוני השף

מנגל יום העצמאות

כל מתכון מתאים לשישה אנשים אכלנים
את יום העצמאות והמנגל שלו כולם מכירים. בא לכם קצת להגניב את החבר'ה?הכינו שיפודים מגניבים שמשלבים דברים מוכרים אבל מוסיפים טוויסט לעלילה!שיפודיי שייטל וצ'וריסוס, פה בעצם הפרוסות צ'וריסוס מתבלות לנו את השיפודושיפודי פרגית (אפשר בלי ביום העצמאות?) עם חזה אווז מעושן ולימון

 

שיפודי שייטל

המצרכים:

  • 1 ק"ג שייטל חתוך לקוביות
  • 6 נקניקיות צ'וריסוס איכותיות, חתוכות לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • עגבניות חתוכות לשמיניות, מזולפות במעט שמן זית

 

אופן ההכנה:

משפדים חתיכת שייטל, אחריה פרוסת צ'וריסוס ואז עגבניה וחוזר חלילה. מעלים לגריל וכשהבשר בטמפ' החדר ולא מהמקרר, מתבלים במלח ים ופלפל בלבד תוך כי צלייה. כמובן שאפשר (ורצוי) להוסיף ירקות שאוהבים על השיפוד. רק לקחת בחשבון שזמן הצלייה יחסית קצר. השייטל צריך להיות בדרגת מדיום כדי שלא יתייבש יתר על המידה!

 

שיפודי פרגית וחזה אווז

המצרכים:

  • 1.2 ק"ג פרגית ללא עור, חתוכה לקוביות
  • 350 גר' חזה אווז מעושן חתוך לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • קוביות פלפל ירוק (למי שאוהב אפשר גם פלפל חריף) מזולפות במעט שמן זית

 

למרינדה:

  • מיץ משני לימונים
  • חופן עלי כוסברה קצוצים
  • חצי כפית זרעי כוסברה
  • שתי שיני שום
  • שלושה גבעולי תימין – להשתמש רק בעלים
  • פפריקה מעושנת
  • כפית דבש
  • שתי כפות מים קרים
  • מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

לפחות שש שעות לפני מועכים במכתש ועלי שום, כוסברה, זרעי כוסברה ותימין. מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי המרינדה מלבד המלח. מערבבים, טועמים ומתקנים מליחות. משרים את הפרגיות במרינדה, עדיף ללילה במקרר. משפדים: פרגית, חזה אווז, ירק וחוזר חלילה. רצוי ומומלץ להוסיף ירקות שאתם אוהבים (תנסו אננס על השיפוד!). צולים בגריל על אש בינונית ולא גבוהה כדי שהפרגית תספיק להתבשל וחזה האווז יוסיף לה טעם.

לקוחות מספרים

  • "התחתנו באדמה, בקיבוץ שניר, בשישי בצהריים, עם שמש בשמיים, אוכל בשפע, בתפריט צמחוני(!) שהיה טעים להפליא גם לקורניבורים שבאורחינו היה יפייפה - מהעיצוב הכללי ועד הפרט האחרון! נהננו, רקדנו, השתוללנו והכל באווירה כפרית וחגיגית מושלמת! הבטן שלנו מלאה בהמלצות! תודה"

    קרן לוי סלבודניק
    חיפה
  • "אירוח נעים אוכל טעים ומוגש יפה וחם. אוירה טובה. הגענו אחרי טיול בצפון לארוחת ערב חג והיה מושלם."

    מירי גבאי
  • "מקום מעולה לארוחות ואירוח קבוצות בצפון. תפריט מגוון וטעים. שירות ברמה. נקי מסודר ותמיד טעים. חברת דרך השלף בבעלותי ממליצה בחום-אדמה. נקודה."

    ליאור שלף
  • "בתור הכלה, לא אכלתי הרבה, אז רק יאמר לזכותם של צוות אדמה, שאת כל המידע הזה שמעתי מבן זוגי שאכל בהנאה גדולה מהבשר וכמובן ובעיקר מהאורחים (ביניהם גם שף מאוד מוכשר), שיצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!, לכם הקוראים אני מקווה ומאחלת לכם שתהינו מהאוכל ומהשירות המיוחד של אדמה! מודים מכל הלב!"

    דני ומרווה
  • לכל צוות אדמה,תודה רבה על האירוע בבית בט"ו בצפת, ביום חמישי האחרון.למרות הקושי הלוגיסטי עמדתם בכבוד בארגון האירוע.בעתיד נדאג לתנאים נוחים יותר לעבודה במטבח....ותודה חמה לאהרון!חג שמח!

    איתן לבל
  • "ערב טוב יקירה, היה פצצה הכל היה טעים ממש וכולם מאוד נהנו!!! תודה רבה"

    צוות טרקטורוני דישון
  • "אכלתי, ביליתי, מקסים"

    אורית לב
  • "היינו אורחים במלון בוטיק שניק וגילינו יופי של מסעדה עם לארוחת בוקר ובעיקר לארוחת ערב. אוכל ממש טעים. מגוון עם הרבה אפשרויות ( כולל בריאות וצמחוניות). עיצוב יפה. צוות נחמד. ממש הופתענו לטובה".

    אלה טוכמינץ דיין
  • "צוות מאורגן ומקצועי והטעם חבל על הזמן! ממליץ ביותר"

    טל נבון
  • "שהינו 2 לילות הכוללים את ליל הסדר, חייבת לציין כי למרות חששותיי לעשות את ליל הסדר מחוץ לבית הכל זרם בצורה מושלמת. קיבלו אותנו כל כך יפה.. מגבות עבות, בעוגיות, יין שוקולדים בחדר. ליל הסדר היה מדהים. כל משפחה קבלה שולחן משלה עם בקבוק יין משובח ושתייה קלה, צלחת סדר. הרב שהעביר את הסדר היה מהמם, מקצועי וקליל ושיתף את הילדים במהלך הקריאה וחילק פרסים. היה אוכל מעולה ומגוון טרי טעים מומלץ במיוחד לילדים אחרי הארוחות יש רחבת דשא ענקית, גן משחקים גדול. מה שאהבנו במיוחד זה שכדי להגיע לבניאס לא צריך להזיז אפילו את האוטו...."

    אורחים משניר אירוח בוטיק
  • "וואו! שיחקתם אותה! היה כל כך טעים, בשפע ובנדיבות, הרגשנו שזה באמת מכל הלב. תודה לכל צוות אדמה. תודה מיוחדת למתן השף. מכל מנהלי היחידות הצפוניות של החברה להגנת הטבע"

    ענת ניסים
  • "מהרגע הראשון שדיברנו עם מנהל הקייטרינג אהרון ועם השף מתן ידענו שחברנו הכי נכון! אני טבעונית והחבר שלי בשרי לגמרי, עם כל המורכבות בדבר, אהרון ישב אתנו בסבלנות רבה, הקשיב, תכנן והרכיב לנו תפריט מגוון, מיוחד וטעים מממשששש! פשוט מנות מדהימות! האורחים יצאו מרוצים ולא הפסיקו להגיד כמה טעים! ואיזו אווירה נעימה, איזה שירות נעים ואדיב, כמה אכפתיות, אסתטיות ותשומת לב בהגשה ובשירות! בלי ספק האירוע הזה עלה רמה בזכותם! אז תודה ענקית לאהרון והצוות המשובח!"

    דני ומרווה
  • "אין דברים כאלה, תפריט שף נדיר! הופתענו מאוד, ארוחה מדהימה... זו הייתה חוויה קולינארית יוצאת דופן.. תודה רבה לשף וצוות העובדים ממש הוקסמנו ..."

    מנהל מחברת פלרם
ספר/י לנו על החוויה שלכם
לחץ לתגובה