מתכוני השף

בטטות ממולאות גבינת עיזים

מתכון לשש יחידות

המצרכים:

  • 3 בטטות בינוניות
  • 1 בצל קצוץ מטוגן בחמאה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • כף עלי טימין
  • שתי שיני שום כתושות
  • 200 גרם גבינת עיזים רכה חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הבטטות, עוטפים בנייר כסף ואופים כ-45 דקות בתנור חם 180 מעלות.
מוציאים את הבטטות מנייר הכסף ומצננים עד שאפשר לעבוד איתן.
חוצים את הבטטות לאורך ובעזרת סכין וכף מרוקנים את רוב התוכן כך שנוצרת מעיין סירת בטטה.
מערבבים את מה שהוצאנו עם שאר החומרים בקערה, מוסיפים שמן זית מלח ופלפל.
ממלאים את סירות הבטטות עם המילוי שנוצר, מסדרים בתבנית ומזלפים שמן זית מלמעלה.
כ-20 דקות לפני הארוחה מכניסים לתנור חם לרבע שעה.